Image

Cum te poți implica în protejarea mediului înconjurător și a comunității

Protejarea mediului înconjurător și a comunității a ridicat, de-a lungul timpului, probleme la nivel mondial datorită lipsei de informare. Din acest motiv, în prezent, o mai mare atenție este îndreptată spre protejarea ecosistemelor, precum și a modului în care percepem importanța naturii în viețile noastre.

Datele rezultate din cercetări, care au început să atragă atenția oamenilor de știință și a liderilor politici, sunt legate de calitatea aerului scăzut, nivelul de poluare ridicat, defrișările excesive și deșeurile non-biodegradabile care sunt tot mai des întâlnite în natură.

Pentru noi natura este totul. Reprezintă tot ceea ce ne înconjoară, este aerul pe care îl respirăm în fiecare zi, este liniștea de care avem nevoie, este parte din noi.

Din acest motiv, am hotărât să ne implicăm în protejarea mediului care ne înconjoară, prin înființarea companiei Restart Ecology. Prin intermediul ei dorim să dăm un exemplu care să ajute comunitatea să conștientizeze cât este de importantă respectarea naturii. În consecință, să realizeze că astfel ne respectăm pe noi înșine.

Prin a oferi un exemplu, ne gândim la momentul în care intervenim și curățăm locurile afectate de deșeurile lăsate de oameni care s-au bucurat de frumusețea naturii, dar nu au respectat faptul că natura nu este doar a lor, este a tuturor și toți avem dreptul să ne bucurăm de ea. Toate activitățile noastre de curățenie vor fi înregistrate într-o evidență publică care va reflecta frecvența necesară pentru a relua ecologizarea în acea zonă.

Singurul lucru pe care noi îl cerem este să păstrezi curățenia atunci când ești în natură și te bucuri de bunătatea ei. Să anunți autoritățile competente atunci când observi că au apărut noi focare de gunoaie. Cel mai ușor mod prin care și tu poți să dai un exemplu că respecți mediul înconjurător este să nu arunci gunoaie în natură.